Synocam.ro

PRINCIPALELE DIFERENȚE ÎNTRE MIGRENĂ ȘI CEFALEE

Pe cât de enervantă (supărătoare), pe atât de comună! Durerea de cap este una dintre senzațiile neplăcute pe care ne-am cam obișnuit să le experimentăm de-a lungul vieții, lăsându-și amprenta parcă în cele mai nepotrivite momente. Există multe cauze pentru apariția durerilor de cap și, din fericire, nu toate durerile sunt serioase sau grave.

Ca să fim siguri că durerea pe care o simțim nu este una serioasă, trebuie să înțelegem care sunt diferențele între o banală durere de cap și o migrenă. Cunoașterea acestor diferențe te pot ajuta și pe viitor, pentru identificarea și tratarea mai rapidă a durerilor.

Cefalee vs. Migrene
Pe scurt, cefaleea provoacă dureri la nivelul capului, feței sau gâtului, în timp ce migrenele produc, de cele mai multe ori, simptome mult mai intense decât durerea clasică de cap.

Detalii despre migrene
Migrena este o afecțiune care are ca simptome dureri de cap, cu durată de la 3 ore, până la câteva zile, cel mai des durerea fiind resimțită doar pe o parte a capului. Adesea, migrenele sunt însoțite și de greață, vărsături și sensibilitate la lumină sau sunet. Nu există încă un motiv cunoscut pentru apariția migrenelor, însă oamenii de știință consideră că sunt o consecință a modificărilor substanțelor chimice, la nivelul vaselor sanguine cerebrale și a nervilor.

Detalii despre cefalee
Durerea de cap, numită și cefalee, este cauzată de diferiți factori și se poate simți în orice regiune a capului. Poate apărea pe una sau ambele părți ale capului, simținduse ca o durere ascuțită, o senzație de pulsare sau ca o durere surdă.

Tipuri de cefalee:

• Cefalee sinusală
Cefaleea sinusală este o infecție a sinusurilor care se simte ca o presiune consecventă. Aceasta poate provoca dureri în partea superioară a feței, mai exact în jurul frunții, a nasului și a ochilor, a obrajilor și, uneori, de-a lungul dinților de sus.

• Cefalee cluster
Cefaleea cluster și-a dobândit numele prin simptomele sale severe, mai exact durerea ce apare în clustere (adică în grupuri), cu până la 10 episoade pe zi, pe o perioadă de aproximativ 1-3 luni. Aceasta definește o durere unilaterală, mult mai rar întâlnită decât durerile de cap tensionale sau decât migrenele.

Synocam este recomandat în special pentru durerea care necesită un analgezic mai puternic decât în cazul administrării separate de ibuprofen sau paracetamol și este potrivit pentru reducerea celor mai comune tipuri de durere de cap inclusiv migrene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *