Synocam.ro

CELE MAI COMUNE 15 CAUZE ALE DURERILOR DE DINȚI

Fiecare dintre noi am trecut, cel puțin o dată în viață, prin sâcâitoarea durere de dinţi, care ne strică instant orice formă de bună dispoziţie. Indiferent că apare într-o zi normală în care n-ai cine știe ce planuri sau într-o zi de vacanță sau mare sărbătoare, durerea de dinți își lasă mereu amprenta asupra vieților noastre de zi cu zi.

În general, durerea de dinți apare în momentul în care pulpa, porțiunea centrală a dintelui, se inflamează. Aceasta, fiind alcătuită din terminații nervoase, este foarte sensibilă. Și chiar dacă cea mai dură structură a corpului este chiar smalțul dinților, fiind mai dur decât osul, uzura zilnică, temperaturile extreme și încleștarea dinților duc la deteriorarea lui.

Exista două tipuri de durere de dinți:
Dureri minore (care pot proveni dintr-o iritație a gingiilor și care se pot trata acasă)
Dureri mai puternice (care pot fi provocate de probleme dentare și de la nivel bucal și care se pot trata numai cu ajutorul unui medic specialist)

Cele mai comune cauze ale durerilor de dinți sunt:

1. Carierea dinților
Cea mai comună durere de dinți este cea provocată de o carie. Acestea apar din cauza plăcii bacteriene ce descompune zaharurile în acizi, ulterior deteriorând dinții. Igiena orală este foarte importantă pentru un zâmbet sănătos!

2. Expunerea la temperaturi extreme
Atunci când mâncăm sau bem ceva ce se află la o temperatură extrem de ridicată sau scăzută, există posibilitatea să simțim o durere bruscă și intensă. Această sensibilitate este cauzată de expunerea nervilor de la nivel dentar sau de smalțul uzat al acestora.

3. Dinte crăpat sau coroană fisurată
Un dinte crăpat sau o coroană fisurată pot provoca dureri sau o sensibilitate accentuată a dinților.

4. Infecție a sinusurilor
Cel mai comun simptom al infecțiilor sinusale este durerea de dinți sau a maxilarului. Când sinusurile se inflamează și se umplu cu presiunea datorată infecției, acestea apasă pe terminațiile nervoase ale dinților.

5. Fumatul
Fumatul slăbește sistemul imunitar, ceea ce scade capacitatea cavității bucale de a preveni infecțiile – provocând o placă bacteriană infestată și o șansă mai mare de afectare a gingiilor.

6. Folosirea produselor de albire a dinților
Nu toate produsele despre care crezi că te ajută chiar o fac cu adevărat. Ca exemplu, putem lua gelurile și benzile de albire, ba chiar și efectuarea unei proceduri de albire a dinților la un medic specialist vă poate expune la un risc ridicat de sensibilizare a acestora.

7. Ești însărcinată
Pe parcursul unei sarcini corpul uman suferă mici modificări care pot afecta și sănătatea orală, favorizând diferite forme de gingivită sau carii.

8. Mănânci prea multe alimente acide
Trebuie să avem mare grijă la alimentele pe care le mâncăm atunci când smalțul dinților noștri este uzat. Alimentele acide – cum ar fi citricele, dulciurile, cafeaua, brânzeturile fermentate – pot dăuna semnificativ sănătății dentare. Încercați să aveți o dietă cât mai echilibrată pentru a evita diferite complicații.

9. Nu bei destulă apă
Organismul nostru este alcătuit în proporție de 70% din apă, așadar, dacă nu ne hidratăm cum trebuie acesta nu va funcționa corect, apărând diverse probleme. Apa ajută la curățarea constantă a dinților și, de asemenea, aceasta conține fluor, ceea ce ne ajută dinții să rămână curați și sănătoși.

10. Periere greșită sau folosirea aţei dentare necorespunzător
E important să avem grijă de igiena noastră orală, dar este mult mai important să știm și cum să facem asta. O curățare eficientă este realizată prin periere și cu ajutorul unei ațe dentare. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă să nu insistăm foarte mult în aceeași zonă altfel riscăm să irităm gingia.

11. Leziuni ale nervilor
Această afecțiune numită nevralgie trigeminală, deși nu este una foarte comună, poate fi o cauză a durerii de dinți. Tot ea stârnește dureri cronice ale nervilor și poate apărea atunci când ne spălăm pe dinți, când mâncăm sau când bem.

12. Mesteci prea multă gumă
Guma de mestecat, consumată în exces, duce la carierea dinților și la uzura acestora, forțându-i constant să se încordeze și să se frece unii de alții.

13. Abces dentar
Abcesul dentar este o gaură sau un spațiu care s-a infectat și este umplut cu puroi și înconjurat de țesut. Acesta apare în urma unei inflamații serioase, de obicei în stadiul avansat al unei carii.

14. Suferi de bruxism
Bruxismul este o afecțiune în care vă scrâșniți sau strângeți dinții. Dacă suferiți de bruxism, se poate întâmpla să strângeți inconștient dinții atunci când sunteți treaz sau în timpul somnului.

15. Dinți înghesuiți și malocluzie
Dinții înghesuiți pot fi un alt factor al durerilor de dinți deoarece dinții pun presiune unii pe alții iar acest lucru te poate incomoda sau chiar durea. De asemenea, acest tip de dinți înghesuiți pot duce la deformarea maxilarului și a danturii, în termeni științifici găsind acest fenomen drept malocluzie.

Synocam în tratarea durerilor de dinți
Synocam este recomandat pentru reducerea durerilor dentare cu recomandarea că dacă durerea nu cedează să se efectueze un consult la medicul specialist.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *