Synocam.ro

CELE 5 TIPURI PRINCIPALE DE DURERI DE CAP

7 din 10 români au declarat că au cel puţin 12 episoade de dureri de cap în ultimile 6 luni, potrivit unui studiu realizat pe populaţia urbană cu vârsta cuprinsă între 25 – 54 ani. Astfel, spunem cu încredere că fiecare dintre noi am suferit, cel puțin o dată în viață, o formă de durere de cap, mai mult sau mai puțin pronunțată.

Ce este durerea de cap?
Durerile de cap, numite și cefalee, sunt afecțiunile cel mai des întâlnite de-a lungul vieții noastre. Acestea pot apărea atât progresiv, cât și brusc și pot dura de la câteva minute, până la zile întregi.

Durerile de cap apar atunci când mușchii sau vasele de sânge se dilată sau se contractă sau când există modificări care stimulează sistemul nervos sau pun presiune asupra acestuia.

Cele mai comune tipuri de durere de cap:

1. Cefalee sinusală
Cefaleea sinusală este o infecție a sinusurilor care se simte ca o presiune consecventă. Aceasta poate provoca dureri în partea superioară a feței, mai exact în jurul frunții, a nasului și a ochilor, a obrajilor și, uneori, de-a lungul dinților de sus. Durerile de cap sinusale apar atunci când presiunea în sinusuri se acumulează în combinație cu o congestie severă.

2. Migrenă
Migrenele sunt dureri de cap, manifestate ca dureri pulsante ce pot dura câteva ore sau chiar zile. Există o serie de simptome care vin, de cele mai multe ori, împreună cu o migrenă, și anume stare de rău, greață, sensibilitate crescută la sunet (fonofobie) și lumină (fotofobie), iar durerea este unilaterală în majoritatea cazurilor.
Nu există încă un motiv cunoscut pentru apariția migrenelor, însă oamenii de știință consideră că sunt o consecință a modificărilor substanțelor chimice, a vaselor sanguine cerebrale și a nervilor.

3. Cefalee cluster
Cefaleea cluster și-a dobândit numele prin simptomele sale severe, mai exact durerea ce apare în clustere (adică în grupuri), cu până la 10 episoade pe zi, pe o perioadă de aproximativ 1-3 luni. Cefaleea cluster definește o durere unilaterală, mult mai rar întâlnită decât durerile de cap tensionale sau decât migrenele, neavând încă o cauză foarte clară, însă este strâns legată de activitatea hipotalamică insuficientă.

4. Dureri de cap prin efort
Atunci când ne supunem corpul la activități fizice intense (alergat, sărit, ridicat și cărat de greutăți) pot apărea dureri la nivelul capului, provocate de efortul depus. Acest lucru se întâmplă când corpul nostru trece printr-o creștere a presiunii resimțită în tot trupul, dar cel mai mult în partea de sus a acestuia. De cele mai multe ori, aceste dureri trec în puțin timp dacă ne relaxăm și ne hidratăm corespunzător.

Din fericire, atunci când durerile de cap sunt ultimul lucru de care ai timp în viața agitată de zi cu zi, Synocam îți este mereu la îndemână, fie că ai deja o cutie acasă sau vei căuta una în cea mai apropiată farmacie!

Synocam este recomandat în special pentru durerea care necesită un analgezic mai puternic decât în cazul administrării separate de ibuprofen sau paracetamol și este potrivit în reducerea celor mai comune tipuri de durere de cap.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *